top of page

Försäljning

Matparken producerar mer mat än vi kan äta. Det ger oss möjlighet att dela med oss av näringen som vi producerar. För att återinvestera i nya projekt som kan öka städers och därmed Sveriges självförsörjningsgrad och vildhet har vi utvecklat olika sätt att stödja vårt arbete och i gengäld få njuta av underbara frukter och grönsaker. Utforska nedan hur du kan ta del av vårt utbud och stödja vårt arbete.

 

Grönsaksprenumerationer

Vi har sedan 2021 erbjudit grönsaksprenumerationer enligt CSA model under Augusti och September månad med ett blandat sortiment av grödor som hämtas i trädgården en gång i veckan. Vi utvecklar hela tiden våra kassar utifrån vad som uppskattas och funkar väl. Genom att prenumerera på våra grönsaker stödjer du vårt arbete för att främja hållbara städer och får därtill underbara grönsaker. Vi har begränsat med platser som vi släpper under juli månad så håll utkik på våra medier!

Marknadsdagar

Har du vägarna förbi kanske du har turen att stöta på en av våra marknadsdagar där vi säljer säsongens överflöd. Under säsong från Juli till Oktober brukar vi normalt sälja i trädgården två eftermiddagar i veckan, där vi skördar direkt på beställning, färskare kan det inte bli! Vi brukar publicera försäljningstider veckan innan på Instagram och Facebook.

 

Höstmarknad

När hösten rullar in anordnar vi en sista försäljningsdag där vi säljer matparkens alla produkter, från krusbärssylt och surkål till rotselleri, torkade örter och allas favoritmorötter. Höstmarknaden är också en dag av mys där du tillsammans med dina vänner kan smaka på vår varma svartvinbärssaft, vår hembakta fika eller njuta av en spännande lunch lagad på trädgårdens grödor. Du kan också ta del i tävlingar samt rundturer för att lära dig mer om vårt arbete. På tre år har höstmarknaden utvecklats till lite av en Ultunatradition, älskad av många Uppsalabor. Vi älskar höstmarknaden mycket tack vare den underbara energin som alla ni besökare för med er. För att se det exakta datumet ber vi er hålla utkik på vår Instagram eller Facebook.

Hur mycket producerar vi?

Under 2021 och 2022 producerade vi mer än 4 ton grönsaker. 

 

bottom of page